Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг подписа нов договор с Форс Индия

Хюлкенберг подписа нов договор с Форс Индия

28
0

Нико Хюлкенберг поднови договора си с отбора на Форс Индия за още две години и по този начин германският пилот си осигури спокойствие до края на 2017 година.

Този анонс сложи край на поредицата спекулации, които обикаляха публичното пространство, свързващи Хюлкенберг с отбора на Хаас Ф1, който ще се включи във Формула 1 през следващия сезон. Друг възможен вариант бе отиването му във Ферари, но Скудерията вече обяви официално оставането на Райконен и за следващия сезон.

Нико Хюлкенберг се присъедини към отбора на Форс Индия през 2011 г. като тест пилот, след което през 2012 г. той стана титуляр. През 2013 г. Нико отиде в отбора на Заубер, но още следващия сезон се завърна в екипа на Форс Индия.

„Много съм радостен да подпиша окончателно и да обява мойте планове за в бъдеще. Прогресът, който отбора показа за последните две години наистина ме впечатли и ми даде увереност за в бъдеще. Страхотна група от хора, които са гладни за успехи и искат да продължат да се подобряват година след година.“

Собственикът на отбора Виджай Маля, също не скри своите пристрастия към немския пилот и сподели: „Не пазя в тайна, че съм един от най-големите фенове на Нико и е прекрасно да го потвърдим като наш състезател за следващите няколко сезона. Той прекара почти 4 години с нас и през това време ние  видяхме как се развива в един от най-добрите пилоти на света.“