Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Решен съм да добавя името си към списъка с победители на...

Хамилтън: Решен съм да добавя името си към списъка с победители на Сузука

40
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е решен да се бори за победа в предстоящата Гран при на Япония. Английският пилот на Мерцедес има само един подиум на Сузука, а победата му в Страната на изгряващото слънце бе на Фуджи.

При това положение състезателят обясни, че първата му цел е да добави името си в списъка с победителите на Сузука. От последните 19 пилоти, ставали първи на това трасе, 18 са световни шампиони.

– Сузука е едно от най-обичаните от пилотите състезания в календара. Самата е писта е сред най-страхотните в света. Там има толкова много история, толкова решаващи моменти – като онези незабравими битки между Аертон Сена и Ален Прост. Никога не съм печелил на Сузука, имам само един подиум – при първото ми отиване през 2009 г. Имал съм възможности за победа, като тази от миналата година вероятно бе най-добрата. Сега разполагаме с изключителен автомобил наистина се надявам, че ще получа шанс да се кача на най-високото стъпало. Всички велики пилоти са печелили на Сузука, откакто шампионатът пътува до там – от 80-те години на ХХ век. Решен съм да добавя името си към този списък – заяви Хамилтън.

Хамилтън излезе начело в класирането за първенството и има аванс от три точки пред Нико Розберг, след като спечели предишния старт в Сингапур, а съотборникът му отпадна. Той каза, че се надява издръжливостта на отделни компоненти да не играе повече роля в битката за короната:

– Уикендът в Сингапур бе добър за мен. За първи път от няколко състезания не ми се наложи да си пробивам път в колоната, а това улесни максимално живота ми. В последния стинт трябваше да изпреваря бързо Себастиан [Фетел], за да направя допълнителен питстоп. Но колата вървеше фантастично и можех да натискам, когато бе нужно. Разочароващо е, разбира се, че отборът записа още едно отпадане, но знам, че приоритет на екипа е да продължи напред. Изравних ситуацията в класирането при пилотите за шампионата и се надявам на битка до финала в Абу Даби.