Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън стартира първи у дома

Хамилтън стартира първи у дома

47
0
Люис Хамилтън,Макларън

Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в домашната си Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Пилотът на Мерцедес постигна 1:32.248 мин изпревари с малко повече от 0,1 сек съотборника си Нико Розберг. Той даде най-добрия си резултат в първия опит в третата част на квалификацията. Същото важеше и за Нико, като странно защо двамата допуснаха много сериозно изоставане във втория сектор при последните си опити в Q3.

Хамилтън със сигурност обаче ще има проблеми в първата част на състезанието. Британецът допусна грешка в първата си бърза обиколка във втората част на квалификацията, като блокира предна гума. Затова британецът трябваше да направи допълнителна обиколка, за да запише добро време, което да го класира за Q3. Като цяло това ще доведе до по-ранно износване на гумите на Люис в първия стинт от състезанието.

Изненадващо на 3-а и 4-а позиция се подредиха пилотите на Уилямс. Маса се класира пред съотборника си Ботас.Двамата изпревариха пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел, като за пореден път Ледения беше по-бързият пилот този уикенд от двамата състезатели на Скудерията. Изоставането им от Мерцедес беше доста сериозно – над 1 секунда за обиколка.

Това показва, че в Мерцедес са запазили голямата си преднина от началото на сезона.

Изненадващо извън Q3 остана Макс Верстапен. Пилотът на Торо Росо се представяше изключително силно в тренировките. През цялата квалификация обаче холандецът се оплакваше от липсата на сцепление, най-вече в задната част. Карлос Сайнц с другата кола на Торо Росо се класира 8-и.

И двамата пилоти на Макларън отпаднаха след първата част на квалификацията, като сравнително малко не им достигна да намерят място в Q2.

Пълното класиране в квалификацията можете да видите ТУК