Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хасегава: Чак сега сме на нивото, на което се надявахме да бъдем...

Хасегава: Чак сега сме на нивото, на което се надявахме да бъдем в началото на сезона

57
0
Юсуке Хасегава

Хонда в момента е на такова ниво по отношение на задвижващата си система в F1, на което в компанията са се надявали да бъдат преди началото на сезона. Това призна спортният шеф на компанията за Формула 1 Юсуке Хасегава.

За 3-а поредна година агрегатите на Хонда не се достатъчно мощни и надеждни, като проблемите започнаха още на предсезонните тестове на пистата Каталуня край Барселона.

Те продължиха в хода на сезона, като няколко пъти пилотите на Макларън Алонсо и Вандоорн дори не успяха да стартират в състезанията. Изоставането по отношение на мощността пък отново е много голямо, като според последните спекулации е около 100 конски сили спрямо Мерцедес.

„Може би сегашното ни ниво на представяне е това, което трябваше да постигнем в началото на сезона, заяви Хасегава. – Отне ни 5 месеца да го достигнем. Но мисля, че от техническа гледна точка можем да бъдем горди с това. Но в същото време съм частично разочарован, че не можахме да го сторим още в началото на сезона.“

Засега не е ясно дали партньорството между Хонда и Макларън ще продължи и догодина. Японците бяха подписали и договор за доставка на задвижващи системи със Заубер, но той бе прекратен след смяната на спортния директор в тима от Хинвил.