Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда пуска нова спецификация на мотора си в Австрия

Хонда пуска нова спецификация на мотора си в Австрия

32
0
Фернандо Алонсо

Хонда ще пусне нова спецификация на задвижващата си система за Гран при на Австрия след 10 дни. Това обяви спортният шеф на японската компания за F1 Юсуке Хасегава.

Агрегатът бе тестван успешно от Фернандо Алонсо в петъчните тренировки в Баку. След това испанецът кара със старата спецификация до края на уикенда, като завърши 9-и и донесе първи 2 точки за тима си Макларън този сезон.

За Австрия и двамата пилоти на Макларън – Алонсо и Щофел Вандоорн, ще кара с подобрената версия на мотора, която трябва да съкрати част от изоставането на Хонда от водещите производители в шампионата – Мерцедес и Ферари. А повече мощност на пистата Ред Бул Ринг от двигателя има смисъл, тъй като трасето е с 3 дълги прави.

„Въпреки че още изоставаме много от водещите отбори, постигнахме страхотен резултат в Баку, имайки предвид, че стартирахме от дъното на решетката на тази много взискателна откъм мощност писта, каза Хасегава.

– За следващия кръг в Австрия планираме да пуснем в действие подобрената спецификация на задвижващата ни система за двете коли след успешния тест в Азербайджан. Тя ще е 3-ата ни за сезона.“

Специален материал за кариерата и бъдещето на Вандоорн четете в новия брой 205 на списание ClubS1.