Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Консервативен избор на Пирели до състезанието в Бахрейн

Консервативен избор на Пирели до състезанието в Бахрейн

91
0
гуми,Пирели

Пирели обяви своя избор на смеси за първите четири състезания за новия сезон. Италианският производител на гуми е подходил пределно консервативно за надпреварите в Австралия, Малайзия, Китай и Бахрейн. В три от състезанията ще се използват смесите софт и медиум, докато в Малайзия заради жегата и доста абразивния асфалт ще се кара с медиум и хард гуми.

В Мелбърн и Шанхай изборът е обоснован със собствената информация за възможни промени в климатичните условия и очакваното сериозно износване. Особено за гумите на задната ос италианците предвиждат изключително натоварване, не на последно място и заради промените в задвижващите системи. В Бахрейн пък, където състезанието ще е на тъмно, се очаква температурите да паднат рязко по време на надпреварата.

От Пирели промениха минимално своите продукти по време на зимната пауза и след леки донапасвания по време на последните зимни тестове в Барселона показаха задоволство от показаното на пистата. Целта на еволюцията била температурата, особено на задните гуми, да се разпредели по-добре и износването им да е равномерно. Дадените значително по-добри времена от очакваните не се дължало обаче на гумите, а по-скоро на сериозния прогрес при болидите.