Начало Рали Илиев/Янакиев лидери след първия ден в рали Средна Гора

Илиев/Янакиев лидери след първия ден в рали Средна Гора

162
0

Екипажът Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Виваком рали тим) с Шкода Фабия S2000 водят след първия ден в рали Средна гора. Двамата са 19,8 сек. пред основните си конкуренти Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул Рали Тим) с Форд Фиеста R5.

Димитър Илиев спечели четири от общо петте специални етапа днес и натрупа преднината си. Крум взе една победа – в Стрелча 1, но бе само с 6 десети по-бърз. В същото време за третото място се води истинска битка между Мирослав Ангелов – Петър Илиев (Мегапорт) с Рено Клио R3 и Антон Титов – Венцислав Мирчев (Октан рали тим) със Ситроен DS3 R3T.  Засега Ангелов е на трета позиция, но след него, само на 2,8 сек. е Титов. На пета позиция е Делян Станков – Младен Карчев (Булсим) със Ситроен Саксо.

В същото време стана ясно, че специалните етапи се намаляват с 20 км. Спертните комисари решиха да се намали с 10 км етапа Мирково-Елаците утре той се кара два пъти – 7.и и 9-и етап. Причината е опасен участък от пътя, който бе установен от пилотите. Организаторите направиха опит умастъка да бъде почистен, ни се оказа, че изпратеният там багер е извадил кал е на друг участък на етапа. Така етапът от 29.27 км става 19.24 км. В бюлетина е обявена причината „поради опасни участъци в крайната част на СЕ 7/9