Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен с леки изгаряния заради прегряваща седалка

Магнусен с леки изгаряния заради прегряваща седалка

46
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен получи лекарска помощ след финала на Гран при на Сингапур заради контузии, причинени от прегряващата седалка на Макларън-а му.

Датчанинът бе с леки изгаряния на гърба. Устата му също бе пострадала, след като течността в бутилката за вода почти бе завряла. Магнусен опитал да държи ръцете си по-високо, за да облекчи болката. Той успя да завърши състезанието на десета позиция и да вземе последната точка.

– Това е най-трудната точка, която някога съм печелил. Беше горещо и наистина трудно. Не съм изпитвал такова нещо в състезание. Не можех да пия вода, седалката беше страшно гореща. Още се чувствам дехидратиран – коментира Магнусен, който дори омаловажи факта, че трябваше да го види лекар с определението „бях потен и ми бе горещо”.

Все пак Кевин отбеляза, че една точка е по-добре от нищо въпреки крайното неудобство.

В тима на Макларън не знаеха каква е причината за проблема със седалката и бутилката за вода. Дженсън Бътън нямаше такива грижи – неговото отпадане бе причинено от друга техническа повреда.

– Кевин направи отлична квалификация, но следобедът на състезанието бе изумително труден за него. Първият му стинт бе удовлетворяващ, но във втория се появи по-сериозно от очакваното износване на гумите. Това ни принуди да променим стратегията му от два на три питстопа. След това дойде неописуемият дискомфорт от прегряването. Тъй държеше по-високо и настрани първо едната, а след това и другата си ръка, за да насочва охлаждащ въздух в ръкавите си. Това бе необичайно и болезнено изживяване за него. В крайна сметка Кевин направи забележително каране в крайно тежки условия и взе единствената точка за тима ни. Малка утеха, но истинско доказателство за борбения му дух – заяви рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие.