Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън планира значителни подобрения за Сингапур

Макларън планира значителни подобрения за Сингапур

18
0
Дженсън Бътън

Макларън планира значителни подобрения за Гран при на Сингапур. В тима разчитат на тези новости, за да водят борба с Ферари и Уилямс.

В Уокинг са на мнение, че дори има вероятност да влязат в битка с Ред Бул в последните надпревари.

В момента тимът е пети в класирането при конструкторите – на 149 точки зад съперниците от Милтън Кийнс. Макларън изпревариха Форс Индия в това класиране едва след последния досега старт от шампионата – Гран при на Белгия.

– Вярно е, че изпреварването на Форс Индия бе краткосрочна цел, но не е крайната ни амбиция. Определено смятам и съм уверен, че края на сезона ще е по-силен за нас, отколкото началото на състезателната година. Автомобилът ни е с прилично представяне на писти с ниско аеропритискане като Спа, да се надяваме – и на Монца. От Сингапур обаче ще имаме сериозно количество новости за колата, които се надяваме да донесат значителен напредък – коментира рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие. – До края на сезона ще имаме още нови неща, които ще помогнат не само да се откъснем от Форс Индия, но да се борим с Ферари и Уилямс, и вероятно дори Ред Бул.

Булие допълни, че не знае дали Макларън ще вземат поне още един подиум до финала на настоящото първенство. Ако обаче отборът подобри МР4-29 толкова, колкото се надява, това може да стане възможно според него.