Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън представи MP4-27

Макларън представи MP4-27

23
0
Макларън

Отборът на Макларън представи болида си за 2012 г. MP4-27 на специална церемония в базата в Уокинг. Автомобилът бе открит от Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, а заедно с тях бяха резервните състезатели на тима Гари Пафет и Оливър Търви. Търви ще кара пръв автомобила на аеротеста през уикенда преди началото на реалните тестове.

Денят е много вълнуващ за всички ни, защото сега виждаме колко упорито сме се трудили през зимата – коментира Бътън. – Момчетата моментално се захванаха с автомобила след последното състезание и им благодаря страшно много за всичко сторено. Много е важно да сме бързи от самото начало на тестовете. Тренировките са да напаснеш нещата, за да пристигнеш на първото състезание достатъчно уверен. Затова и моментът е изключително важен и вълнуващ. Нямам търпение да карам тази кола – допълни той.

Световният шампион за 2009 г. изкара вече две години като част от отбора в Уокинг и за пореден път бе категоричен, че се чувства изключително удобно там.

Много е важно атмосферата да е такава, че да изграждаме заедно екипа, тъй като заедно се състезаваме, печелим или губим. В това отношение няма нищо различно спрямо футболен или ръгби отбор например. Всички в този тим са настроени положително в началото на нов сезон, защото вярват, че ще излезем напред. Всяка година също така се борим за титлата, за победи, така че имаме основание да сме така уверени – сподели Дженсън.

Според него забраната обдухването на дифузьорите може да доведе до известна разлика във времената на обиколка. Основната разлика обаче е във външния вид, а Бътън, както и Хамилтън, заявиха, че намират МР4-27 за красива кола.

Мисля, че е фантастична. Според мен е най-добре изглеждащата досега, която сме имали – каза Люис. – Променени са кутиите за радиаторите (като форма), както и носът, както и редица други неща по МР4-27. Задната част е доста по-тясна и изчистена, като целта е подобрение на аеродинамиката. Дали сме най-доброто от себе си да възстановим загубите от загубата на обдухваните дифузьори. Мисля, че момчетата са свършили фантастична работа.

Настоящият сезон е шести за Хамилтън в Макларън и той призна, че това го кара да се чувства малко странно.

Все едно вчера бях на 10 и исках да стигна дотук. Иначе обичаме конкуренцията и затова е страхотно, че ще има толкова много шампиони на грида. Хубаво е за феновете, за спорта, а ние сме страшно мотивирани, особено след като, както Дженсън спомена, това е наистина красив автомобил – каза още шампионът за 2008 г.

Гари Пафет пък сподели, че се радва да види цял автомобила, върху който работи от шест месеца в симулатора на Макларън.

Видео от представянето