Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен се извини на отбора си

Макс Верстапен се извини на отбора си

41
0

Макс Верстапен се извини на екипа си Ред Бул за двете си катастрофи по време на уикенда за Гран при на Монако. В събота холандецът се удари на влизане на втория шикан при басейна и разби колата си и се наложи да стартира от бокса с ново шаси.

След това в състезанието той се разби на завоя Масене, като преди това беше достигнал до 9-ата позиция. Така след уикенда в Испания, където Макс спечели стана най-младият победител в Гран при, сега той завърши състезание безславно, без да спечели точки.

„Трябва да се извиня на тима, защото хората в него работиха много здраво, за да подготвят колата. Това (катастрофите ми) не трябваше да се случват и не постигнах резултатите, които заслужаваха. Много съжалявам за това. Разочарован съм от себе си. До катастрофата се чувствах добре. Имах добра скорост, особено с гумите интермедия, направих и някои изпреварвания.

Но на това трасе, особено при смесени условия, ако блокираш малко гумите и излезеш извън идеалната линия, е много лесно да излезеш от пистата. Блокирах гумите, излязох от сухата траектория, а отстрани още беше мокро. Оттам нататък бях просто пътник. Ударих стената много здраво и нараних малко коляното си.”