Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес трябва да плати 30 млн. евро, за да вземе Алонсо

Мерцедес трябва да плати 30 млн. евро, за да вземе Алонсо

95
0

Мерцедес трябва да плати 30 милиона евро, за да вземе Фернандо Алонсо в тима за 2017 г. на мястото на оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Според испанското издание AS двукратният шампион има клауза в договора си с Макларън, според която за да напусне, трябва да бъде платена въпросната сума като обезщетение. Алонсо има договор с екипа от Уокинг до края на 2017 г.

Друго испанско издание thebestf1 твърди, че в Мерцедес обмисляли сериозно възможността да развалят договора на Фернандо, като пред екипа имало две възможности. Едната била да плати въпросните пари на Макларън, а другата да постигне споразумение с тима да освободи Алонсо. В момента пилотът бил в дома си в Дубай, където тренирал заедно с приятелите си.

В информацията се казва още, че ситуацията за Мерцедес била много сложна, тъй като в тима искали да имат възможно най-добрата двойка пилоти, но в същото време да не се налага да влизат в съдебен процес за освобождаването на даден пилот от действащия му договор.

Главният конструктор на Мерцедес Алодо Коста пък разкри интересна подробност около напускането на Розберг. По думите му Нико е бил с него само ден преди да обяви отказването си в базата на тима, където му е бил показан волана за следващата година. „Обикновено той е много взискателен, но в онзи момент просто каза: добре, добре, и си тръгна, разказа Коста. – Помислихме си, че той още е под влиянието на алкохол.”