Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На мястото на Фетел и аз щях да ударя Хамилтън, заяви Вилньов

На мястото на Фетел и аз щях да ударя Хамилтън, заяви Вилньов

106
0
Фетел

Шампионът за 1997 г. Жак Вилньов заяви, че ако е бил на мястото на Себастиан Фетел, също е щял да удари Люис Хамилтън по време на Гран при на Азербайджан. Пилотът на Ферари се удари в задницата на болида на британеца при втория рестарт , след като Люис намали скоростта.

Това вбеси германеца, който се изравни с Люис и искайки обяснение не държеше волана, а размахваше ръце, при което се стигна до удар помежду им гума в гума. Заради това Фетел получи наказание от 10 секунди престой в бокса.

„Това дори не беше истински удар. Люис почти спря, двамата не се движеха с повече от 10 км., коментира канадецът. – Нямам идея защо дори се обръща внимание на това спречкване. Аз съм бил в F1 като пилот и мога да ви кажа, че ако Хамилтън спираше пред мен така и аз щях да го ударя, както направи Фетел. След това го наказаха, мисля с най-голямото наказание по новия правилник и това бе всичко.

Не виждам защо всички се опитват да изкарат Себастиан някакъв хулиган. Според мен той дори не искаше да го удари. Ръкомахаше с едната ръка и искаше обяснение и до контакт между гумите им се стигна в движение по инерция. Въпреки това Себастиан заслужаваше наказание и си го получи. А защо не наказаха Ботас, който удари Райконен и го извади от състезанието? Ако се налагат наказания те трябва да бъдат за всички.“