Начало Рали Ожие: Имам проблем с контрола над емоциите си

Ожие: Имам проблем с контрола над емоциите си

50
0

Екипът на Фолксваген окупира подиума в рали Португалия, но въпреки това водачът в класирането при пилотите Себастиен Ожие не бе особено доволен от този резултат. Причина за това бе не само фактът, че трябваше да отстъпи победата на своя съотборник Яри-Мати Латвала. Още от началото на надпреварата в Португалия той не престана да се оплаква от настоящия регламент, който предвижда водачът в класирането при пилотите да открива скоростните отсечки в първите два дни. Това е особено неприятно на макадам, където първият буквално чисти трасето за пилотите след него. Това се отразява на резултатите. След първия ден Ожие завърши едва на шеста позиция с изоставане от 25,9 сек. от своя съотборник Латвала. Това изоставане той не успя да стопи до последно и остана на втора позиция.

„Разбира се, че не бях доволен и това се чу“, обясни Ожие по време на пресконференцията след ралито. „Но аз съм такъв. Казвам каквото мисля и понякога избухвам. Винаги съм имал проблеми да контролирам емоциите си.

Но е разочароващо, когато най-добрият пилот в определено състезание не успява да го спечели.“

Ожие подчертава, че с това си изказване той не иска да омаловажи успеха на своя колега Латвала.

„Но както съм казвал многократно, това не е по вина на Яри. Виновни са правилата. Но в крайна сметка съм доволен. 21 точки за шампионата са почти перфектен резултат, а именно победата в него е основната ми цел за тази година.“

Ожие води със 105 точки в класирането при пилотите, като втори с едва 63 т. е неговият съотборник Андреас Микелсен. Латвала е пети с 47 точки.