Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полезно е да открием проблемите преди Коледа, заяви Ерик Булие

Полезно е да открием проблемите преди Коледа, заяви Ерик Булие

33
0

Междинният Макларън Хонда MP4-29H/1X1 записа броени обиколки в рамките на двата дни тестове на пистата. Проблеми с електрическата система бяха основната грижа на екипа, чиято първа официална поява на писта бе и за установяване методите на работа и сътрудничество между британските и японски инженери.

Вандоорн опита да направи поне една серия обиколки, но след загряващата болидът пак спря. Тимът не успя да отрие бързо проблема, реши да приключи с програмата и да се върне в базата си в Уокинг, за да разследва станалото.

– Това изглеждаш като още един труден ден, но е само част от обучителния процес, който очаквахме, когато се захванахме с програмата за развойния болид – заяви рейсинг директорът Ерик Булие. – Полезно е да открием проблемите преди Коледа, тъй като това ни позволява да задълбочим разбирането за сложната интеграция между задвижващата система и колата. А и честно казано, предпочитам да изгладим тези проблеми в Абу Даби, отколкото да ги открием през февруари догодина на Херес. Определено е положително, че Макларън и Хонда излязоха заедно за първи тест. Имаше грижи, но отбелязахме и прогрес. Освен това поставихме отличен старт на отношенията – като комуникация и взаимодействие. Определено се чувстват позитивни сигнали.

Шефът на проекта на Хонда – главен управляващ и спортен директор на компанията – Ясухиса Араи сподели накратко, че изпитанията бяха сложни.

– Имахме проблеми със стартирането на системата, както и комуникационни грижи. Но излизането на трасе ни помогна да разберем на едно по-дълбоко ниво сложността на системата и заедно с Макларън ще се трудим, за да сме готови за Херес – допълни той.