Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес остават свободни да се състезават

Пилотите на Мерцедес остават свободни да се състезават

68
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън остават свободни да се състезават помежду си, стана ясно след днешната среща на шефовете на тима и състезателите в Бракли.

Обсъждането на отношенията между Розберг и Хамилтън и поведението им на писта бе вследствие на удара във втория тур на Гран при на Белгия. Станалото на Спа-Франкоршамп те са обсъдили заедно с шефовете на тима Тото Волф и Пади Лоу. След това бе пуснато изявление от страна на тима, в което се изяснява, че в бъдеще няма да бъдат прилагани заповеди от бокса, за да се избегне подобен сценарий.

Пълният текст на изявлението гласи:

– Тото Волф, Пади Лоу, Нико Розберг и Люис Хамилтън се срещнаха днес в базата на Мерцедедес AMG Петронас в Бракли, за да дискутират събитията от Гран при на Белгия. По време на срещата Нико прие отговорността си за контакта във втората обиколка на надпреварата и се извини за тази погрешна преценка. Вследствие на инцидента са взети подходящи дисциплинарни мерки. Мерцедес-Бенц остава предан на твърдото, честно състезание, защото това е правилният начин да се печелят световни шампионати. Това е добре за отбора, феновете и Формула 1. Люис и Нико разбират и приемат правило номер 1 на екипа: не трябва да има контакт между колите на тима на пистата. Бе дадено да се разбере, че друг подобен инцидент няма да бъде толериран. Но Нико и Люис са наши пилоти и ние вярваме в тях. Те остават свободни да се състезават през останалата част от световния шампионат на Формула 1 за 2014 г.

Самият Розберг пусна изявление от свое име. То гласи:

– В дните след Гран при на Белгия на Спа изкарах дълго време, мислейки за станалото по време на състезанието и дискутирайки го с отбора. Вече изразих съжалението си за инцидента, но след срещата с Тото, Пади и Люис днес, бих искал да направя още една стъпка и да опиша станалото като грешна преценка от моя страна. Първото правило за нас като съотборници е да не се удряме, но точно това се случи. За тази грешна преценка се извинявам на Люис и отбора. Искам да кажа, че съжалявам и на феновете, на които бе отнета битката за лидерството в Белгия. На двама ни с Люис бяха дадени ясни инструкции как да се състезаваме един с друг. Като пилоти имаме ясна отговорност към отбора, към феновете на спорта, партньорите ни и Мерцедес-Бенц да се надпреварваме чисто. Приемаме тази отговорност много сериозно. Нямам търпение да приключа сезона с чиста, честна битка на и извън пистата до последната обиколка в Абу Даби.

Люис Хамилтън публикува следното:

– Днес се събрахме като отбор и обсъдихме различията си. Нико и аз приемаме, че и двамата допуснахме грешки и смятам, че е грешно да се сочи с пръст и да се твърди, че единият е по-лош от другия. Важното е как ще излезем като тим от тези ситуации. Печелим и губим заедно и ще сме по-силни като отбор. Съществува здрава основа, върху която можем да работим с Нико, въпреки трудните ни моменти и различия. Имаме най-страхотния отбор, най-силната груха хора, трудещи се неуморно да ни дадат най-силната кола – виждате ни да се състезаваме с нея. Важно е никога да не забравяме това и да им даваме резултатите, които заслужават. Днес Тото и Пади ни заявиха ясно, че отсега нататък трябва да се състезаваме честно и с уважение. Феновете искат да гледат чиста битка до края на сезона, а ние искаме да им дадем това. Пътят от тук ще е труден, но шампионати са печелени от далеч по-задни позиции от тази, на която съм аз в момента. И ви обещавам, че ще давам всичко, за да побеждавам за отбора, семейството и феновете си.