Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прегряване на гумите попречило на Маса да се класира по-напред на грида

Прегряване на гумите попречило на Маса да се класира по-напред на грида

77
0
Nissan Juke NISMO RS

Тимът на Уилямс изкара трудна квалификация, но все пак единият пилот на отбора се класира в топ 10. Фелипе Маса бе девети, но съотборникът му Ланс Строл отпадна още в Q1 и ще стартира от дъното на грида.

„Квалификацията бе трудна, разликите – много малки и броени десети от секундата означаваха класиране с пет до десет позиции по-напред или назад. В Q1 бяхме принудени да направим по две серии и с двете коли, като дори при това положение Фелипе едва прескочи сегмента. За съжаление Ланс не продължи, въпреки че времето му не бе много по-лошо от това на Маса”, обясни техническият шеф на Уилямс Пади Лоу.

„Преди Q2 направихме някои промени в подхода си и това помогна на Фелипе да се класира за Q3. След това имаше още подобрения, но той сбърка в последния завой и не се класирахме на желаната позиция. Ако в Q1 не бяхме използвали допълнителния комплект гуми, можеше да има още един опит.”

Маса призна, че квалификацията му не бе фантастична. Според него най-добрият възможен резултат бе седма позиция.

„Имах проблеми с прегряване на гумите, особено в трети сектор”, продължи бразилецът. „Трудно беше да стигна дори Q2 заради това. Бях ужасно бавен във всичките си загряващи обиколки, автомобилът просто не вървеше. Реших да забавя още, за да проверя дали гумите ще оцелеят до последния сектор. Това помогна, спечелих може би четири десети от секундата и успях да стигна Q2. В Q3 отново бях най-бавен от всички, но гумите бяха прегрели в трети сектор. Все пак състезанието е утре. Ще се постараем да се борим с екипите около нас, като дори Макларън е в битката. Фернандо [Алонсо] свърши страхотна работа.”