Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петото място не ни радва, искаме повече скорост, заяви Булие

Петото място не ни радва, искаме повече скорост, заяви Булие

40
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че 5-ото място на Фернандо Алонсо в Гран при на Монако не променя факта, че тимът продължава да изостава значително от лидерите в шампионата. Испанецът направи страхотно каране, като успя да задържи зад себе си Нико Розберг.

Но от друга страна той изостана на повече от минута от 4-ия Себастиан Фетел. Според Булие положителното е, че поне тимът е показал, че може да се възползва от шансовете си за добро класиране, когато такива се появят.

„Не съм много развълнуват от това класиране, заяви Булие пред motorsport.com. – Тук сме да печелим състезания. Взехме най-доброто от уикенда, като сме в точките и с двете коли (Бътън завърши 9-и), което е добре.

Отборът свърши добра работа. Пилотите караха умно и безгрешно и контролираха износването на гумите. Ние обаче искаме повече скорост и да сме по-конкурентноспособни.”

По отношение на очакваните подобрения по задвижващата система на Хонда, Булие коментира: „Те идват, но няма да се нещо революционно. Още не сме най-бързите в решетката, поради което аз не подскачам нагоре и надолу.”