Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер отново се заяде с Волф: Взехме 220 души от Мерцедес HPP...

Хорнер отново се заяде с Волф: Взехме 220 души от Мерцедес HPP в Ред Бул Пауъртрейнс

3447
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер коментира темата за служителите на Ред Бул, които преговарят с други отбори. Британския мениджър разкри, че не се притеснява от факта, че няколко души изпращат автобиографии на друго място. Хорнер също така се заяде с Тото Волф и заяви, че от Ред Бул Пауъртрейнс са привлекли поне 200 души от Мерцедес HPP.

По време на уикенда в Маями стана ясно, че няколко ключови служители на Ред Бул обмислят да напуснат тима. Сред тях е и спортният директор Джонатан Уитли. Всичко това се случи няколко дни след новината за раздялата с Ейдриан Нюи. 65-годишният инженер си тръгва от Милтън Кийнс в началото на 2025 г. Той също така спира да работи за тима от F1 и е насочил вниманието си върху хиперкара RB17

Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун наля допълнително масло в огъня. Той заяви, че напускането на Нюи е само първата част от доминото. Според него, в Макларън вече са получили няколко CV-та от хора, които работят в Ред Бул.

Същевременно Кристиан Хорнер заяви, че не е притеснен от слуховете за напускане някои от най-високопоставените членове на отбора. Шефът на Ред Бул отново се заяде с Тото Волф и разкри, че подразделението на неговия отбор е „отмъкнало“ над 200 души от програмата за двигатели на Мерцедес.

„Нямам никакво притеснение за качествата на хората, които работят в нашия отбор. Разбира се, винаги ще има движение между отделните екипи.“, заяви Хорнер.

„Не знам колко души ние или Виза РБ сме наели от Макларън тази година“, продължи шефът на Ред Бул. „Взехме 220 души от Мерцедес HPP в Ред Бул Пауъртрейнс. Когато говорим за загуба на хора, аз бих бил малко по-притеснен за 220-те, отколкото може би за една или две автобиографии.“

Хорнер добави, че не е изненадан от това, че Браун и Волф раздухват нещата чрез медиите.

„Мисля, че това е неизбежно. Двамата кандидати, които участват в това нещо, говорят твърде много. Но аз няма да им отвърна. Бих се съсредоточил повече върху собствените проблеми на Тото, които той има“, добави шефът на Ред Бул.

Според тима, че изпращането на CV-та в други отбори е част от обичайния цикъл на подновяване на договорите. Разбира се, че договорът на Уитли скоро ще изтече съвсем скоро. Британецът желае да застане начело на някой отбор, ако някъде се открие такава възможност.

Също така се разбира, че от Ред Бул са удължили договорите на главния аеродинамик Енрико Балбо и пърформанс директора Уотърхаус. По-рано тази година тимът поднови споразумението и на техническия директор Пиер Ваше.