Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Появи се и новият Джордан

Появи се и новият Джордан

30
0

Точно на своя 30 рожден ден единственият известен за сега пилот на Джордан Джанкарло Фисикела направи първите изпитания на новия EJ13 на пистата Силвърстоун. Болидът дори още не бе лакиран и боядисан и се появи в непривичния за Джордан черен цвят. Не бе изнесена информация колко обиколки е направил италианецът, нито пък стана известно какво е било неговото най-добро време или дали е имало някакви проблеми. Интерес предизвикаха и камионите Мерцедес на Джордан, на които стоеше надписът „Jordan – powered by Ford“.
След смяната на доставчика на двигатели, тимът на Джордан бе принуден да пропусне тестовете в края на миналата година заради невъзможността моторът на Косуърт да бъде вграден в старото шаси. Поради финансови причини екипа на Еди Джордан се отказа и от построяването на междинен болид, каквато е практиката на повечето отбори между сезоните.
На 20 януари ще се проведат първите сериозни тестове на новия болид ЕJ13. Той ще бъде тестван от Фисикела на пистата в Барселона. Тези първи изпитания ще бъдат завършени на 24 януари. Между 28 и 31 януари Джордан ще правят тестове на пистата във Валенсия, за където е предвидена още една серия от изпитания между 10 и 13 януари. За последна подготовка преди старта на сезона в Австралия ще бъде използвана отново пистата в Барселона на 17-20 февруари.