Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът с двигателя на Ботас от Испания не бил срещан досега

Проблемът с двигателя на Ботас от Испания не бил срещан досега

41
0
Ботас

Проблемът с двигателя Мерцедес на Валтери Ботас от Гран при на Испания досега не се е получавал. Това разкриха от екипа на Сребърните стрели.

Финландецът отпадна в средата на състезанието, като се движеше на 3-а позиция. Преди това той изигра важна роля за победата на съотборника си Люис Хамилтън, задържайки за 2 обиколки зад себе си Себастиан Фетел.

За уикенда на пистата Каталуня тимът на Мерцедес внедри нови задвижващи системи в колите на Валтери и Люис Хамилтън, който бяха с подобрена надеждност.

Но заради воден теч екипът трябваше да смени този на Ботас и да постави използван такъв от предните 4 състезания. Оказа се, че проблемът в състезанието е бил с турбото, който не се е получавал преди това.

„Открихме къде се корени проблема и се оказа, че това е турбото. Не сме виждали преди такъв дефект, заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф.

– Това означава, че трябва да бъде двойно по-усърдни в работата си. Това е технически спорт и ако си на лимита, ще се появят технически проблеми.“

Волф също така заяви, че битката с Ферари тази година внася допълнително напрежение в тима, тъй като всеки уикенд тимът натиска на границата на възможното.