Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг спокоен за началото на сезона в Мелбърн

Розберг спокоен за началото на сезона в Мелбърн

19
0

Мерцедес не показаха на конкурентите си своята реална форма в последния ден от тестовете в Барселона. Нико Розберг завърши на седмо място с изоставане от 2,1 сек., задоволявайки се с работа по настройките. Неговият W06 отново показа сериозна издръжливост и със 148 обиколки той бе сред най-усърдните пилот на пистата.

„Това бе добър ден за нас“, радваше се Розберг. „Като цяло тестовете тук в Барселона бяха много интересни. Направихме някои механични промени, които бяха много интересни за мен.“

За края на тестовете Розберг отметна доста задачи, като изпробвания на старт и дълги серии с меките гуми. Всичко това с поглед към първото състезание в Мелбърн.

„В Австралия ще караме с меките гуми и ще е предизвикателство да се справим разумно с тях“, продължава германецът. „Трябва да сме много внимателни.

Радвам се, че успях да постигна най-добро време в тестовете в Барселона. Това е по-добре, отколкото ако не си най-бърз. Разбира се това не е особено важно, но ти дава допълнителна доза увереност. Знаем какво трябва да довършим и затова съм сигурен, че в Мелбърн ще сме в добра форма.“