Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само ще се боря и ще преследвам голямата цел, заяви Хамилтън

Само ще се боря и ще преследвам голямата цел, заяви Хамилтън

41
0

Люис Хамилтън не мисли за финала на тазгодишния шампионат в Абу Даби, в който ще бъдат дадени двойни точки на класиралите се от първо до десето място пилоти. Правилото, което бе въведено за първи път този сезон, предизвика сериозни критики. Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун обясни, че то е резултат от желанието първенството да не бъде решено преди края на сезона. Целта е битката да продължи да последната надпревара и да се запази интересът на аудиторията.

Три старта преди края на шампионата Хамилтън е с аванс от 17 точки пред съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. В Абу Даби обаче победителят ще вземе 50 и англичанинът вече няколко пъти отбеляза, че не се чувства комфортно, само защото излезе начело в класирането при пилотите.

– Мисля, че въпросът е какво е честно. Правилото е въведено за първи път. Дали аз съм съгласен с него? Не знам дали който и да е от нас е съгласен или не. Ситуацията е такава, каквато е и ще трябва да се справим, да се надяваме на най-доброто. Би било гадно да загубя титлата заради това. Няма обаче да се поддавам на негативна енергия и просто ще свърша най-добрата работа, на която съм способен. Ще стане каквото е писано – заяви Хамилтън.

Той призна, че не би посъветвал ФИА да запази правилото за следващите сезони. Що се отнася до това кое е по-голяма заплаха за него – Розберг или издръжливостта на F1 W05 Hybrid, англичанинът отговори:

– И двата варианта са заплаха. Но момчетата се трудиха много упорито, за да изчистят проблемите по колата през годината, така че се надявам всички да преживеем следващите надпревари без грижи. Не се чувствам по различен начин. Продължавам да повтарям: само ще се боря и ще преследвам голямата цел.

Хамилтън бе гост на The Today Show и сподели, че се е чувствал невероятно в Ню Йорк:

– Помня как гледах всички онези филми, докато растях. Виждаш Ню Йорк, такситата и после да се озовеш там, при това с болид от Формула 1… Имаше хора, които бяха дошли в 5:30, за да видят шоуто в 8:30 часа. Имаше фенове с фланелки на отбора и това е нещо, което като че ли не очаквах тук. Хората имат невероятен хъс. Страхотни спортни фенове са. Определено се надявам Формула 1 да продължи да става все по-популярна. Тук правят великолепно шоу. На мач от НБА се вълнуваш непрекъснато. Същото е с НФЛ, с бейзбола, защото знаят как да забавляват запалянковците и ние можем вероятно да почерпим нещо от това, да го въведем в нашите надпревари и да ги направим още по-атрактивни. Бижуто ми? Много харесвам изкуството. Но не можех да си позволя истинско произведение на Анди Уорхол, така че реших да си взема едно миниатюрно такова. Това са колите Мерцедес 300SL.