Начало Рали Шампиони стартират на планинско Шипка 2013

Шампиони стартират на планинско Шипка 2013

204
0

Въпреки че доста от носителите титлите в планинския шампионат са ясни, те ще участват в последния 9-и кръг – 32-ото планинско Шипка 2013. Надпреварата е този уикенд (24 и 25 август), като организатори са БФАС, АСК Ефко Рейсинг Казанлък и Община Казанлък под патронажа на кмета Галина Стоянова.

Тъй като е последния старт от планинското този сезон, очаква се да стартират над 50 пилоти от цялата страна. Заявили са участието си Пламен Стайков, който на предишната състезание си осигури титлата в генералното класиране и в класа си, Илия Царски и Любен Каменов, които се борят за второ и трето място в шампионата. Тримата пилоти са с Мицубиши Лансер, Даниел Живков с Ланча Делта Интеграле, станалият шампион Стефан Георгиев с Форд Ескорт RS, съотборникът му Тихомир Златков също с Форд Ескорт, Пламен Камбуров с Мицубиши Лансер и др. На трасето към Бузлуджа ще трябва да се решат и някои титли.

Стартът на състезанието ще бъде от втората чешма по посока връх Бузлуджа. Характеристиките на трасето са: дължина 6,8 км, 2 манша,  минимален наклон 5 %, височина на старта 550 м, височина на финала 870 м, разлика във височините 320 м, широчина на трасето 10 м, настилката е асфалт.

На 24 август от 9 до 12 ч. е административния и технически преглед в центъра на Казанлък, от 14 ч. е стартът на официална тренировка в 3 манша. Трасето ще бъде затворено час преди старта  в 13 ч.

На 25 август в 10.30  ч. е откриването на състезанието Шипка 2013, а от 11 ч. е старт на надпреварата в 2 манша. Награждаването е в зоната на старта след завършването на маншовете. Трасето се затваря час преди старта 10 ч.