Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да печелим точки във всяко състезание, смята Алонсо

Трябва да печелим точки във всяко състезание, смята Алонсо

86
0

Фернандо Алонсо смята, че екипът на Макларън трябва да печели точки във всяко състезание оттук нататък. Испанецът и неговият съотборник Дженсън Бътън завършиха на 6-о и 10-о място в Гран при на Русия, записвайки общо 9 т. за тима от Уокинг. Това беше най-добият резултат за испанеца от Унгария през миналия сезон, когато завърши 5-и. Алонсо смята, че след разочароващата квалификация и 14-ото място в нея, в състезанието той е показал истинския потенциал на Макларън.

„Имахме късмет в ситуацията във втория завой, каза Ферннадо. – Спечелихме няколко места. След това видяхме, че за разлика от миналата година, когато не можехме да задържим позициите си, сега беше различно. Имахме скоростта. Записахме 5-ата най-бърза обиколка за състезанието. Мисля, че колата продължава да са развива. От тук нататък целта ни трябва да бъде редовно да сме в зоната на точките.”

С 10-ото място на Бътън и двете коли на Макларън записаха точки за първи път този сезон, с което тимът на Рон Денис излезе на 7-о място в класирането при конструкторите. „Имахме темпото, но просто ми беше трудно да изпреварвам”, заяви британецът, който в края мина пред Карлос Сайнц.