Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн с 15 места назад на грида; „Беше въпрос на време”, заяви...

Вандоорн с 15 места назад на грида; „Беше въпрос на време”, заяви белгиецът

54
0
Себастиен Ожие

Щофел Вандоорн получи наказание преместване с 15 места назад на стартовата решетка за Гран при на Русия. Причината бяха сменени компоненти в задвижващата система на неговия Макларън – пети турбо и MGU-K. Белгиецът е първият пилот този сезон, който е с такава санкция.

„Беше наистина само въпрос на време кога ще стигнем до наказанията след толкова труден старт на сезона”, призна Вандоорн. „В първата тренировка имахме проблеми с агрегата, които водят до санкцията. Днешният ден бе труден, но трябва да се постараем да извлечем най-доброто от него. Не можем да направим кой знае какво в ситуацията, в която се намираме понастоящем. И втората тренировка също не премина изцяло без грижи, но поне направихме някакви обиколки. Дано утре нещата вървят по-гладко.”

Вандоорн завъртя общо 44 тура за деня, а съотборникът му Фернандо Алонсо записа 43.

„На това трасе мощността е от значение. Автомобилът ни на практика е в същата конфигурация, в която беше в Бахрейн, така че не очакваме някаква сериозна стъпка напред през уикенда”, коментира испанецът. „Мисля, че ще е интересно какво можем да постигнем на трудна за нас писта.”

„По време на тренировката изпитвахме гумите – изглежда издържат дълго време, при това с постоянно поведение. Вероятно състезанието ще е само с един питстоп, както се и предполагаше. Освен това изглежда на гумите им отнема известно време да загреят и вероятно заради това в квалификацията ще се прави повече от една бърза обиколка.”