Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Демонстрирахме страхотно темпо спрямо останалите отбори

Верстапен: Демонстрирахме страхотно темпо спрямо останалите отбори

53
0

Тимът на Ред Бул постигна най-добри времена във втората свободна тренировка преди Гран при на Белгия. Макс Верстапен изпревари съотборника си Даниел Рикиардо с 0,256 сек и оглави класирането.

Холандският пилот счита надпреварата на Спа-Франкоршамп за свой домашен старт. Той е роден само на 50 км от трасето, а майка му е белгийка. Много фенове от родината му пък вече пристигнаха на легендарната писта, за да го подкрепят.

„Беше много положителен петък за нас”, коментира Верстапен. „Демонстрирахме страхотно темпо в сравнение с останалите отбори, въпреки че е трудно да се каже какво е положението с Мерцедес. Доволен съм, разбира се, да съм пръв при толкова холандски запалянковци на трасето, но това не бяха нито квалификацията, нито състезанието. Феновете ме поздравяваха с флаговете си, когато дадох най-доброто време във втората сесия. Това определено ми помага и ме мотивира. Много е трудно да настроиш баланса на тази писта и имах някои проблеми, но в крайна сметка постигнахме желаното с последните реглажи. Сигурен съм, че можем още да подобрим автомобила. Досега можем да отбележим наистина добър старт на уикенда.”

Рикиардо определи петъка като доста добър ден и също каза, че постиженията на тима изглеждат добре.

„Мисля, че Мерцедес не ползва суперсофт, а Форс Индия е доста близо”, продължи австралийският пилот. „Според мен можем да сме дори по-бързи, отколкото показахме днес. Чувствам, че определено навлязохме в ритъм. Вече не сме във ваканция, върнахме се в работен режим. Енергията в гаража е чудесна и всички са готови за битка. Имаше някои неща, от които не бях 100% доволен, но е чудесно да съм обратно зад волана.”