Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въпрос на време е Ферари да настигне Мерцедес, твърди Волф

Въпрос на време е Ферари да настигне Мерцедес, твърди Волф

67
0

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф смята, че е въпрос на време Ферари да настигне тима от Бракли.

Себастиан Фетел завърши трети в първия старт от новия сезон – Гран при на Австралия. Мерцедес спечели двойна победа: Люис Хамилтън изпревари съотборника си Нико Розберг, като и двамата бяха на над 30 секунди пред четирикратния световен шампион.

Въпреки огромната преднина, Волф е убеден, че Ферари може да настигне тима от Бракли. Той заяви, че е впечатлен от направения от Скудерията през зимата скок. Според него именно това огромно подобрение показва, че екипът от Маранело е в състояние да доближи Мерцедес, като освен това смята, че 30 сек разлика не е непреодолима.

„Спечелихме състезанието с около половин минута пред Ферари. Наистина е забележително каква голяма стъпка са направили те в сравнение с миналата година. Що се отнася до нас, то съм наистина доволен, тъй като постигнахме всички поставени цели – задвижващата ни система бе тази, с която бяха сравнявани всички останали, а изглежда болидът ни е с чудесно поведение във всички завои. Но според мен е въпрос на време Ферари да се справи. Те имат нужните ресурси, точните хора и пилоти, така че им е нужно само време, за да намалят разликата”, заяви Волф.

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене каза от своя страна, че италианският тим не бива да е удовлетворен от втората позиция – зад Мерцедес, тъй като се бори да настигне съперниците. Той обясни, че в Маранело са доволни от постигането на първата цел, която бе подобрение в представянето на отбора.

„Смятам, че още от тренировките демонстрирахме с какво разполагаме. Всъщност не се притеснявахме особено за Уилямс. Жалко, че Валтери Ботас нямаше възможност да кара, тъй като вероятно щеше да ни даде по-ясна представа (за възможностите на съперника). Според мен обаче трябва да мислим не за това второ място (сред отборите), а да се стремим към първото”, коментира Аривабене.