Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Хамилтън остава на 99% в Мерцедес

Волф: Хамилтън остава на 99% в Мерцедес

35
0
Тото Волф и Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Въпреки че спекулациите около бъдещето на пилотите обикновено се разразяват в лятната пауза, през тази година както всичко останало изглежда че и тук нещата са различни. В последния месец вниманието бе съсредоточено най-вече върху това, дали Фернандо Алонсо ще остане в екипа на Ферари. За евентуален негов заместник в Скудерията се спряга и Люис Хамилтън, който ще получи предложение от Мерцедес със значително занижени финансови параметри. Заради напрегнатата битка в шампионата обаче и двете страни решиха да отложат преговорите за по-късен етап.

„И двамата имахме желанието да отложим този разговор, защото шампионатът навлиза в най-интензивната си фаза“, обясни Тото Волф пред германското седмично списание Шпорт Билд. „Вместо да се съсредоточим върху икономически и търговски теми, решихме да се концентрираме върху спорта и да изчакаме сезона да приключи. След това първото, което ще направим е да преговаряме с Люис и надявам се да се разберем за 2015 г.“

Така докато съперникът на Хамилтън и съотборник в отбора на Мерцедес, Нико Розберг подписа нов договор още в края на юли нов договор с отбора, то англичанинът ще трябва да изчака. Волф обаче не смята, че ще трябва да търси заместник на световният шампион за 2008 г.

„На 99% съм сигурен, че той остава при нас. Оставям един процент за извънредни ситуации, които винаги може да се случат. В живота никога нищо не е сигурно на 100%.“

Хамилтън вече води в борбата за титлата пет състезания преди края на сезона с три точки. Това обаче не е особено голяма преднина, като се има предвид и двойните точки, които ще се раздават на пилотите в последното състезание в Абу Даби. Шанс за титлата има и Даниел Рикиардо, който изостава с 60 точки от водача.