Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас преминават към спирачки Carbone Industrie

В Хаас преминават към спирачки Carbone Industrie

26
0

Екипът на Хаас ще използва спирачки на Carbone Industrie още от предстоящата Гран при на Русия. Американският тим досега ползваше продуктите на Brembo, но имаше сериозни проблеми с тях. И по думите на спортния директор на тима Гюнтер Щайнер в отбора са искали тези неприятности да бъдат премахнати.

В Хаас изпробваха спирачките на Carbone Industrie още миналия сезон на тестове, но започнаха този с Brembo. За уикенда в Сочи обаче Ромен Грожан и Кевин Магнусен вече ще са с Carbone Industrie.

„В момента всички възможности са пред нас, заяви Щайнер пред motorsport.com. – Трябва да видим как ще се справим в първата свободна тренировка и след това ще решим какво ще правим за останалата част от уикенда.

Надявам се, че ще можем да останем с тях, защото по време на тестовете те се представяха добре. Пилотите са доволни от тях. Спирачките са постоянни, което е най-важното нещо. Искаме да стигнем до положение, при което спирачките вече не са проблем за нас.“

„Последната версия на Brebmo в Бахрейн беше по-добра от предишната. Имахме повече увереност при спирането, обясни Грожан. – Но сега с новите мисля, че нещата ще са много добре и ще можем да извадим още скорост от колата.“