Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес обещават незабавен отговор след загубата от Ферари

В Мерцедес обещават незабавен отговор след загубата от Ферари

43
0

Мерцедес ще отговори незабавно на Ферари след загубата в първия кръг от новия сезон във Формула 1 за Гран при на Австралия. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф. На пистата Албърт парк Люис Хамилтън стартира от първа позиция, но в надпреварата бе победен от Себастиан Фетел.

Германецът използва по-голямата бързина на болида на Скудерията в дълга серия от обиколки с гумите ултрасофт. И при спиранията в бокса успя да излезе пред британеца, а до края с гумите софт увеличи аванса си.

„Трябва да приемем, че Ферари ни победи, заяви австриецът, който още след състезанието призна, че болидът на Скудерията е бил по-бърз. – Но ще се върнем по-силни. Не проведохме страхотни тестове и нямахме страхотна неделя в Австралия. Но няма да се спрем пред нищо, за да побеждаваме отново.“

По думите на Волф в тима не се чувстват особено зле от това, че са загубили директната битка с Ферари, тъй като в миналото успехите не са идвали лесно и в екипа винаги са усещали натиска от тимовете на Ред Бул и този от Маранело.

„Дори да сме спечелили всички състезания и това да е изглеждало лесно, е ясно, че не бе така, каза босът. – Винаги сме били скептично настроени дали това, което сме направили е достатъчно добро, и винаги сме се опитвали да видим негативната страна на нещата. Винаги сме гледали какъв може да е най-лошия сценарий.“