Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул открили причината за слабите стартове на Верстапен

В Ред Бул открили причината за слабите стартове на Верстапен

30
0

В Ред Бул са открили причината за слабите стартове на Макс Верстапен в последните състезания и са отстранили проблема. Това заяви холандецът преди началото на уикенда в Малайзия. 18-годишният пилот потегляше лошо в последните 3 състезания от сезона, което го остави извън местата на подиума на Спа, Монца и Сингапур.

След разследване във фабриката на тима в Милтън Кийнс, от екипа са установили от къде идват неприятностите и са ги отстранили. Направени са били механични изменения по съединителя, за да може той да зацепва оптимално и колата да потегля добре при старт от място.

„Опитахме се да проверим всичко и мисля, че за момента имаме отговор на проблемите, коментира Макс. – Но трябва да проверим нещата и на пистата, за да направим съединителя по-стабилен. Причините за проблемите с него всеки път са различни, но след Сингапур много работа беше свършена.”

Верстапен също така разкри, че проблемите не са били свързани с нещата, които той прави в болида преди стартовете. Затова и няма да се налага той да променя начина, по който той борави със системите вътре в колата. По думите му обаче лошият старт в Сингапур се дължи и в някаква степен на самия него.

„Знаех, че има проблем със съединителя преди старта, обясни Верстапен. – Опитах се да коригирам нещата, но това не помогна. А ако отидеш на старта и никой не ти каже, че има проблем, тогава правиш нормален старт. Но ако някой ти каже, че може да потеглиш лошо и преди това си направил 2 поредни слаби старта, е трудно.”