Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни, че поне разбраха какво е поведението на болида им...

В Уилямс доволни, че поне разбраха какво е поведението на болида им на мокро

97
0
Нико Розберг

Тимът на Уилямс не бе доволен от факта, че не успя да проведе планираната си подготвителна програма преди квалификацията и състезанието за Гран при на Китай. Отборът от Гроув обаче поне успя да придобие представа как се държи колата на мокра писта, което не можа да стори по време на предсезонните тестове.

„Ситуацията бе разочароваща за всички, но вероятно другите отбори бяха в по-лошо положение, тъй като ние поне извлякохме нещо от петъчните условия”, обясни Пади Лоу. „В Барселона нямахме тест на мокро. Днешният шанс бе особено добър за Ланс [Строл], който никога не бе карал кола от Формула 1 в такива условия. Малкото обиколки в първата тренировка с гуми за мокро трасе и с интермедии всъщност са безценни за нас, тъй като научихме какво е поведението на автомобила. Темпото бе окуражаващо.”

Фелипе Маса мъдро отбеляза, че случилото се в петък не предразполага към особено пространни коментари.

„Направихме няколко тура с гуми за мокро и усещането бе добро, но не бе достатъчно, за да разберем поведението на смесите. Надявам се условията в събота и неделя да са по-добри за всички, но най-вече за феновете”, добави бразилецът.