Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс смятат, че са можели да спечелят състезанието

В Уилямс смятат, че са можели да спечелят състезанието

60
0
Уилямс

В екипа на Уилямс смятат, че са можели да спечелят Гран при на Азербайджан в Баку. Това заявиха техническият директор на тима Пади Лоу и пилотът Фелипе Маса. Бразилецът направи отличен прогрес в хода на състезанието и се озова на 3-а позиция, зад Хамилтън и Фетел.

При рестарта на състезанието той получи повреда в окачването и отпадна, а с оглед на проблемите на Люис с яката в болида и на наказанието на Себастиан за инцидента с пилота на Мерцедес, то Маса можеше да се озове начело и да спечели състезанието.

„Толкова съм разочарован. Състезанието се развиваше по перфектен начин за мен с оглед на старта, изпреварванията и темпото ми, каза Маса. – При рестарта на надпреварата колата започна да се клатушка на правите и нямах скорост.

Другите коли ме изпревариха лесно. После не можех да вземам и завоите, защото колата се клатеше много лошо. Имахме възможност да сме на подиума и с двете коли (той и Строл), и може би дори да спечелим.“

„Фелипе имаше вътрешна повреда на окачването, за която много съм разстроен, каза от своя страна Лоу. – Без проблемите му, наистина смятаме, че той можеше да спечели и дори да имаме двама пилоти на подиума.“