Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн също ще има наказание в решетката в Баку

Вандоорн също ще има наказание в решетката в Баку

42
0
Абу Даби,Гран при на Абу Даби,Яс Марина

Пилотът на Макларън Щофел Вандоорн заяви, че той също ще има наказание в решетката за Гран при на Азербайджан в Баку. Такова ще изтърпи и неговият съотборник Фернандо Алонсо след повредата в задвижващата система в Канада. И двамата ще трябва да използват повече от позволените по 4 компонента за сезона по агрегата.

Белгиецът заяви още, че не смята, че представянето на задвижващата система на Хонда в Баку ще бъде различно от това в последно време. В Монреал дефицитът на мощност бе много голям, като той и Алонсо бяха изпреварвани с лекота на правите от съперниците.

Запитан какъв двигател в болида би желал да има той от следващия сезон във връзка със сериозните спекулации, че партньорството между Макларън и Хонда може да бъде прекратено, Вандоорн отговори: „Аз не вземам решението кой да бъде доставчик на мотори на тима. В мой интерес е ситуацията да се подобри. Не сме доволни от позицията, в която се намираме.”

Относно очакванията си за уикенда в Баку, Щофел каза: „Пистата в Баку е много различна от тази в Монако. Също е градска, но има много дълги прави. Ще имам наказание в решетката и най-вероятно с Алонсо ще стартираме от дъното на колоната.”

Очакванията са и двамата да получат по 15 места санкция в стартовата решетка заради използването на 6-о турбо и 6-а хибридна система MGU-H при позволени по 4 за сезона.

Специален материал за кариерата и бъдещето на Вандоорн четете в новия брой 205 на списание ClubS1.