Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс е по-силен от Мерцедес в някои отношения, смята Пади Лоу

Уилямс е по-силен от Мерцедес в някои отношения, смята Пади Лоу

24
0

Новият технически директор на Уилямс Пади Лоу смята, че екипът на Франк Уилямс е по-силен от Мерцедес в някои отношения. Лоу премина в Гроув след 3 поредни титли при пилотите и конструкторите с Мерцедес. Освен технически бос, той е част от борда на директорите и ще получи акции на тима. За последно Пади работи в Уилямс в началото на 90-те години на миналия век. По думите му той вече е успял да види кои са силните и слабите страни на тима.

„Първият етап е да опозная тима и да видя как мога аз да допринеса за него, каза Лоу пред motorsport.com. – Предизвикателството е как да постигнеш най-доброто от това, с което разполагаш и да извлечеш максимума. Няма разлика дали работиш за един тим или за друг, както е в моя случай. Процесът е същият и без съмнение има неща, които са много по-добре в Уилямс спрямо Мерцедес.“

Лоу заяви още, че за него е много емоционално да се върне в Уилямс след повече от 2 десетилетия прекъсване, но каза, че няма да има сантименти към бившия си отбор Мерцедес и няма да има време да гледа специално какво се случва в него в състезателните уикенди. Той ще се концентрира изцяло върху работата си в новия екип и ще търси начин да подобри представянето му.