Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун разбира желанието на Алонсо да кара конкурентна кола

Зак Браун разбира желанието на Алонсо да кара конкурентна кола

25
0
Зак Браун; снимка: Макларън

Изпълнителния директор на Макларън Зак Браун заяви, че напълно разбира думите на Фернандо Алонсо по отношение на това, че той иска да кара кола, с която да побеждава, за да остане в екипа от Уокинг. Договорът на испанския пилот изтича в края на сезона.

Наскоро той заяви, че няма да води преговори за продължаването му преди лятото. Алонсо обаче бе категоричен, че ако и през есента Макларън не е в състояние да му предложи достатъчно добра кола, той ще си търси други варианти.

„Напълно разбирам позицията на Фернандо. Той е двукратен световен шампион и иска да стане трикратен, каза Браун. – Това може да стане единствено с печеливша кола. Трудно е да се каже кога точно ще се случи това, но досега сме правили такива коли и се надяваме отново да успеем.

Виждали сме и как други производители на двигатели отбелязват значителен напредък в хода на сезона  Помните ли къде бяха Рено преди няколко години и виждате ли къде са сега. Алонсо ще изчака до лятната почивка, както сме се разбрали. За момента можем единствено да сведем глави и да се опитаме да демонстрираме, че догодина ще можем да печелим.”