Начало Рали Рали Великобритания остава кръг от WRC

Рали Великобритания остава кръг от WRC

49
0

Рали Великобритания ще остане кръг от WRC и в следващите години. Надпреварата постигна ново споразумение със своя финансов благодетел – правителството на Уелс, което ще му гарантира място в календара.

Надпреварата беше една от 4-те сегашни ралита, които са заплашени да останат извън WRC за сметка на завръщането на Китай, като мястото му зависеше от подновяването на финансирането на страна на Уелс в размер на над 4 милиона паунда за следващите 3 години.

Сега обаче всичко е наред и състезанието ще бъде част от световните ралита поне до 2018 г. То е в календара неизменно от 2003 г. Промоутърът на WRC Оливър Сиесла обяви, че с оглед на споразумението с правителството на Уелс, рали Великобритания ще бъде предложено за място в календара за догодина на Комисията на WRC и след това на Световния съвет на ФИА.

Сиелса обаче не коментира спекулациите за датата на ралито и възможната промяна от ноември за октомври, като Австралия може да стане последен кръг от сезона. Досега такъв беше именно Великобритания.