Начало WRC News Ожие надви Нювил в страхотна битка в Монте Карло

Ожие надви Нювил в страхотна битка в Монте Карло

128
0

Себастиен Ожие със Ситроен C3 надви Тиери Нювил с Хюндай i20 в изключителна битка и спечели рали Монте Карло, първи кръг от новия сезон във WRC.

Француизнът изпревари своя съперник само с 2.2 сек. Трети завърши От Танак с Тойота Ярис, който навакса много от загубеното във втория ден, когато спука гума.

Преди последните 4 отсечки днес Ожие имаше аванс от 4.3 сек, който след следващите 2 етапа, в който разликите бяха много малки, намаля до 3.2 сек. А след 15-ата, в която Нювил бе най-бърз, авансът на Ожие бе намален само 0.4 секунди.

Така всичко трябваше да се реши във финалния пробег. В него шампионът бе по-бърз с 1.8 сек и спечели ралито, като взе и 4 бонус точки за 2-ото място в специалната отсечка.

Танак беше най-бърз в 2 от днешните 4 отсечки и изпревари Яри-Мати Латвала с Тойота и 9-кратния шампион Себастиен Льоб с Хюндай. Последният все пак завърши на 2.3 сек пред финландеца и завърши 4-и в първото си рали с новия за него автомобил и отбор.

Шести остана Крис Мийк с Тойота, който също караше за първа път за Тойота. След спукана гума във втората отсечка и проблеми с едно от колата във втория ден той загуби много време и нямаше шанс да постигне повече. Той все пак спечели Power Stage-а и взе още 5 точки.