Начало Moto News Довициозо иска да се бори за подиум и на COTA

Довициозо иска да се бори за подиум и на COTA

113
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо; снимка: Дукати

След подиума си в Гран при на Аржентина и победата в Катар Андреа Довициозо се надява да продължи да се бори за призови позиции и в предстоящата надпревара на Circuit of the Americas (COTA). Най-добрият му резултат на тексаското трасе е второ място от 2015 г.

„Начинът, по който работихме в Аржентина, е чудесна отправна точка за следващото ни състезание в Остин. Пистата не е от тези, които ни пасват най-добре, но съм убеден, че ако постигаме напредък във всяка от сесиите като на Термас де Рио Ондо, ще сме конкурентоспособни в самото състезание, а това е най-важно. Целта ни в Остин е отново да сме на подиума. Това в известна степен би било почти като победа за нас там, но трябва да видим състоянието на пистата преди да даваме каквито и да са прогнози”, коментира Довициозо, който е втори в генералното класиране на MotoGP с 41 точки – 4 по-малко от актива на Марк Маркес (Хонда).

„Миналата година настилката бе наистина неравна. Надявам се ситуацията сега да е по-добра. Наясно сме, че всяко състезание е само за себе си, така че трябва да останем позитивно настроени, съсредоточени и да продължим да работим по начина, по който го правим досега.”

Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка: Ducati

Довициозо иска да се бори за подиум и на COTA

Данило Петручи бе шести и в двата кръга от шампионата досега. Той е твърдо решен да постигне подобрение в представянето си. Най-силният му резултат досега на COTA е осмо място от 2017 г.

„Според мен потенциалът ни в Тексас ще е по-висок от обичайното, въпреки че на теория COTA е трудна за нас писта. Завоите са повече като за Формула 1, има неравности и тези неща правят намирането на правилните настройки трудно. Трасето в Аржентина обаче също не бе леко за нас, но реагирахме добре, въпреки че уикендът ни там не стартира добре. По принцип имам повече проблеми от съперниците при ускорение при голям наклон заради теглото ми, но имаме напредък при използването на гумите. Освен това искам да оптимизирам начина, по който управлявам състезанията си, но задължително условие за това е да стартирам по-напред на грида”, обясни Петручи.