Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Чудесно е, че можехме да се борим в средата на колоната

Райконен: Чудесно е, че можехме да се борим в средата на колоната

1843
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео Рейсинг

Кими Райконен спечели шест точки в Гран при на Франция. Той финишира на осма позиция в надпреварата на пистата Пол Рикар, но вследствие наказанията на Даниел Рикиардо отиде седми. От Алфа Ромео посочиха, че резултатът е отражение на постигнатия от тима напредък.

„Бях малко разочарован, че изтървах Q3, но знаехме, че ще е значително по-добре да не потеглям със софт. Така се и оказа. Не направих най-добрия старт, но за късмет не загубих твърде много на правата и имах възможност да се боря в следващите няколко завоя”, обясни Кими.

„Бяхме в силна позиция с гумите хард в началото, но през цялото състезание трябваше да удържам [Нико] Хюлкенберг”, допълни Райконен.

„През по-голямата част от следобеда водихме страхотна битка с колите на Рено. Последните няколко тура бяха много напрегнати и страхотно забавление. Чудесно е, че можехме да се борим с другите в средната част на колоната. Имахме достатъчно добра скорост и резултатът е налице.”

Антонио Джовинаци завърши едва 16-ти и бе разочарован, че остана извън точките

„Шансовете обаче не бяха големи заради старта със софт. Това бе цената, която платихме за доброто темпо в събота. На практика то ни коства скорост в състезанието. Спрях в бокса рано, тъй като софтът не издържа дълго. Наложи се да правя още едно спиране, за да завърша надпреварата”, коментира Джовинаци.

„Въпреки всичко има и положителни неща като силната квалификация, както и връщането на отбора в точките. Показахме, че сме конкурентоспособни и се надявам да поддържаме тази форма в следващите няколко старта.”