Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с наказание 3 места назад на грида

Хамилтън с наказание 3 места назад на грида

4439
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън получи наказание преместване с 3 места назад на стартовата решетка за Гран при на Австрия. Причината за санкцията бе блокиране на Кими Райконен по време на квалификацията на пистата Ред Бул Ринг.

След изслушване на двамата пилоти и преглед на видео записите стюардите постановиха, че англичанинът е попречил на пилота на Алфа Ромео. Наказанието означава, че Макс Верстапен ще стартира от първа редица до спечелилия полпозишъна Шарл Льоклер.

„Напълно си заслужих наказанието, нямам проблем с това да го приема. Аз сбърках и поемам пълната отговорност. Не беше нарочно. Утре е нов ден”, бе коментарът на Хамилтън.

Джордж Ръсел получи същата санкция за ситуацията, при която Данил Квят се оказа принуден да излезе от пистата, за да избегне сблъсък. Стюардите отбелязаха, че британският пилот не е получил навременно предупреждение за приближаващия се състезател на Торо Росо. Взето е предвид също така присъствието на Алекс Албон. В крайна сметка обаче решението гласи, че Ръсел е попречил на Квят и съответно бе постановена санкция.

„За съжаление квалификацията ни бе съсипана заради блокирането. Това ни струва много време”, каза Квят.

„Не мога да кажа кой знае какво освен, че е крайно разочароващо. Чувствах се добре в колата си. Обиколката ми вървеше чудесно и щях да дам време, с което да се класирам в Q2. Жалко, че не успях да демонстрирам възможностите на автомобила. Ще сторим всичко по силите си, за да наваксаме, но ще е трудно състезание. Мисля, че можех дори да съм в Q3 или поне близо до топ 10.”

Ръсел обясни, че Квят се е приближил по-бързо от очакваното заради опашката от коли пред него.

„Опитах да остана от вътрешната страна, но в следващия момент той бе извън пистата. Извинявам се на Данил, не беше умишлено”, допълни пилотът на Уилямс.