Начало Formula E News Ди Граси: Гордея се, че съм в топ 3 на Формула Е...

Ди Граси: Гордея се, че съм в топ 3 на Формула Е за пета поредна година

191
0

Лукас ди Граси завърши на трета позиция сезон 2018/2019 г. във Формула Е, като до последната надпревара води битка за титлата. Отборът на Ауди Спорт Абт Шефлер стана втори сред екипите.

Във финалния старт от състезателния сезон на Формула Е (втората надпревара в Ню Йорк в средата на юли) Ди Граси се бори да си пробие път от 11-ти на грида до седмо място. След това обаче претърпя инцидент – Мич Еванс го удари. Бразилският пилот отпадна малко преди финала на надпреварата.

„Катастрофата всъщност не промени нищо по отношение на крайния резултат в шампионата”, коментира впоследствие Ди Граси

„Гордея се, че съм в топ 3 на шампионата за пета поредна година. Благодаря на Ауди, Абт и Шефлер за това, че изградиха такъв страхотен тим.”

Даниел Абт бе пети в последното състезание и седми в генералното класиране на шампионата.

„Не можах да постигна повече в надпреварата, но поне завърших добре един труден сезон. Искахме, разбира се, да вземем титлата при отборите, но и второто място след толкова оспорвана борба е постижение, заслужаващо гордост”, заяви Абт.

Малко преди стартовете в Ню Йорк от Ауди Спорт обявиха, че 26-годишният пилот, ще продължи да се състезава за тима и през следващия сезон

Двамата с Ди Граси са в първенството от самото му създаване досега и са най-успешния тандем във Формула Е.

„Никога не съм се чувствал толкова добре в отбор и първенство, колкото в Ауди и Формула Е. Гордея се, че екипът ми гласува доверие и ще сторя всичко по силите си, за да го оправдая”, каза Абт.