Начало Formula E News Макниш доволен, че Ауди се бори до последната обиколка в Ню Йорк

Макниш доволен, че Ауди се бори до последната обиколка в Ню Йорк

210
0

Тимът на Ауди завърши втори в световния шампионат на Формула Е за сезон 2018/2019 г. Ръководеният от Алан Макниш отбор се бори до последната обиколка на финалната надпревара. Лукас ди Граси бе трети в генералното класиране при пилотите, а съотборникът му Даниел Абт – седми. Последното състезание все пак бе спечелено от Ауди – Робин Фрийнс от Върджин Рейсинг взе победата с e-tron FE05.


Ауди Спорт Абт Шефлер участва в битката през целия сезон, който бе първи за електрическите състезателни автомобили от второ поколение. 9 различни пилоти от 8 отбора спечелиха победи. 10 състезатели взеха първи позиции на старта. Преди последния кръг (втората надпревара в Ню Йорк миналия уикенд) четирима пилоти и три екипа имаха шансове за титлите. Тимът на Ауди завърши сезона с пет победи, 10 подиума, 1 полпозишън и 8 точки за най-бързи обиколки в състезания.

„Целият екип се бори до последно и даде всичко от себе си”, заяви Макниш

„Битката бе невероятно близка. Също като миналата година спечелихме много точки в последните надпревари спрямо съперниците от DS TECHEETAH, но този път това не бе достатъчно за титлата. Въпреки това се гордея с отбора. Всички работиха невероятно упорито, вложиха огромна енергия в състезанията. Ще продължим в същия дух и през шестия сезон на първенството. Вече нямаме търпение за първия старт през ноември.”

Шефът на Ауди Моторспорт Дитер Гас допълни, че борбата в петия шампионат на Формула Е бе изключително вълнуваща за всички.

„Имаше и хубави, и лоши моменти. Ние водихме битка до финала на последното състезание и за двете титли. За заводския екип нещата не се получиха така, както ни се искаше. Но от Върджин успяха да спечелят надпреварата. Това им донесе третото място при отборите и общият резултат е чудесен за Ауди”, допълни Гас.