Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън коментира инцидента между Фетел и Льоклер

Хамилтън коментира инцидента между Фетел и Льоклер

7153
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън сподели мнението си относно инцидента между Себастиан Фетел и Шарл Льоклер в Гран при на Бразилия. Двамата се удариха в битка за 4-ата позиция в края на състезанието и отпаднаха.

Пилотът от Монако каза, че е оставил достатъчно място на съотборника си. Шефът на тима Матия Биното не пожела да посочи кой е отговорен за случилото се. Според Ралф Шумахер по-виновен е Фетел. Президентът на Скудерията Джон Елкан беше много ядосан от катастрофата.

„Естествено никога не е добре да се случи такова нещо между съотборници, каза Хамилтън. – И никога такова нещо не е добро за тима. Изпитвал съм го от първа ръка. Сигурен съм, че не беше умишлено.

Проблемът е, че има много хора, които стоят зад теб, а не си само ти. И когато всички тези хора разчитат на теб, за да си свършат работата и нещо такова се случи, не е никак приятно чувство.”

Бившият бос на Джордан и сегашен коментатор Еди Джордан смята, че Нико Розберг никога повече е нямало да спечели титлата, ако е бил останал в спорта като съотборник на Хамилтън в Мерцедес.

Германецът триумфира с короната през 2016 г., след което обяви, че се отказва от спорта. В следващите 3 години Хамилтън спечели титлите, като показа изключителна форма.

„Нико е умен и реши да се откаже, каза Джордан. – Той никога нямаше да спечели още веднъж титлата при начина, по който Люис се представяше. Хамилтън е в свое собствено царство. Той може да доминира както си иска.”