Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Състезанието в Силвърстоун ще бъде супер странно

Хамилтън: Състезанието в Силвърстоун ще бъде супер странно

2545
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ATP
Люис Хамилтън очаква състезанието в Силвърстоун да бъде супер странно заради липсата на зрители поради COVID-19. Британецът се е запътил към Великобритания отново на върха на класирането в шампионата.
Първите три състезания в Австрия и Унгария се проведоха при затворени врати. Това правило е в сила и за най-посещаваната писта за миналата 2019 година – Силвърстоун. Това стана ясно още преди старта на сезона.
Легендарната писта ще приеме две последователни състезания на 2 и 9 август, като втората Гран при ще бъде в чест на 70-ата годишнина на Формула 1.
Преди състезанието в Унгария миналата неделя, Хамилтън призна колко се е зарадвал и заредил от присъствието на няколко фена на летището в Будапеща. Това му е напомнило колко много му липсват те на пистата.
„Гран при на Великобритания е най-великата Гран при именно заради феновете. Заради хилядите, които правят истинския спектакъл. Точно това е причината, поради която ще бъде супер странно. Защото те няма да бъдат там.“, призна шесткратния световен шампион.
„Това е именно положението, с което все още се опитвам да свикна.“, сподели още Люис.
Хамилтън направи това свое изказване след 86-ата победа в своята кариера. Британецът напълно разбира обстоятелствата и се чувства благодарен, че въпреки тях има възможност да се състезава отново.
С брилянтното представяне на Мерцедес в сезона досега, Хамилтън очаква два силни поредни уикенда у дома. Шампионът е и признателен заради подкрепата, която получава. В момента тя се изразява най-вече през социалните мрежи.
„За мен е чест и привилегия, че се състезавам за отбор от Формула 1, който може да ми помогне да се представя страхотно и да спечеля Гран при в родината си. А на феновете… На тях наистина им благодаря за времето, което ми отделят. Благодаря им и за енергията, с която ме зареждат. Чувството е страхотно. Сякаш летя в облаците!“, признава Люис.