Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Toто Волф: Казусът с Рейсинг Пойнт няма да стигне до съд

Toто Волф: Казусът с Рейсинг Пойнт няма да стигне до съд

787
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Според Тото Волф, казусът на Рейсинг Пойнт с копиранeто на болида на Мерцедес от миналия сезон няма да стигне до Международният апелативен съд на ФИА.

Тимът на Рейсинг Пойнт бе наказан заради нарушаване на спортните разпоретби на F1. Дизайнът на задните кутии за отвеждане на въздух към спирачките на техния болид се оказа твърде подобен с този на колата на миналогодишния Мерцедес. Санкцията за това нарушение бе отнемане на 15 точки и глоба от 400 000 евро.

Въпреки тази санкция, тимът на Ферари реши да обжалва решението на ФИА относно Рейсинг Пойнт. Тяхното мнение е, че наказанието е твърде малко за такъв тип нарушение. В същото време тимът на Рено, който започна този протест в  началото на сезона, оттегли жалбата си и се отказа от по-нататъшни действия. Същото нещо сториха и отборите на Макларън и Уилмямс, които дори не обжалваха санкцията на тимът от Силвърстоун.

Отборът на Рейсинг Пойнт не се засяга от обвиненията за копиране на Мерцедес F1 W10 и е убеден, че си е свършил работата в рамките на правилата.

„Мисля, че политиката е част от съвременната F1. Представянето на Рейсинг Пойнт през този сезон е невероятно“, сподели Волф пред Скай Спортс.

„Но това не зависи само от спирачките. Мисля, че от тима са свършили страхотна работа и може да се види колко са  близо до нас. Това доказва, че и отбор с по-малък бюджет може да е в борбата за челните места. Очаквам скоро този казус да приключи и че няма да се стигне до Международния апелативен съд“, добави шефът на Мерцедес.

ИЗТОЧНИКplanetf1