Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ферари искат яснота относно решението за Рейсинг Пойнт

От Ферари искат яснота относно решението за Рейсинг Пойнт

2083
0
Матия Биното
снимка: Ферари

Матия Биното сподели, че от отбора са обжалвали решението на ФИА относно Рейсинг Пойнт с цел да получат повече яснота относно защитата на интелектуална собственост във Формула 1.

Биното каза още, че Ферари иска да отвори дискусията за копирането на чужди дизайни като цяло.

„Става въпрос за спортна справедливост. Става въпрос за запазване на интелектуалната собственост в бъдеще. Ако погледна в миналото, не мога да се сетя за случай, когато отбор е копирал безпогрешно цяла кола. Поне не и след регулациите от 2009.“

„Затова смятам, че е нужна яснота, защото не мисля, че това е хубаво за спорта. Но отново, не е моя работа да определям това…“

От ФИА вече писаха до отборите, че възнамеряват да въведат нови регулации от 2021 относно този проблем. Те ще имат за цел да предотвратят използването на техники за копирането на чужди дизайни.

„Ако някой някак си копира кола на техен конкурент от предния сезон, мисля че тези регулации по някакъв начин трябва да предпазват самия конкурент“ каза Биното.

В последните дни стана ясно, че Макларън и Уилямс са решили да се оттеглят от случая, въпреки че първоначално и те имаха намерение да обжалват решението.