Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надявах се да няма повторение на станалото в Силвърстоун

Хамилтън: Надявах се да няма повторение на станалото в Силвърстоун

1813
0
Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън записа нова победа в днешната Гран при на Белгия. След като бе лидер във всяка една обиколка по време на състезанието в Испания, пилотът на Мерцедес повтори това постижение и в днешната надпревара. Така той увеличи преднината си в генералното класиране пред втория Макс Верстапен.

„Днешното състезание не бе лесно за мен. Направих няколко грешки, тъй като температурата на гумите спадаше много бързо. Страхувах се дали ще имам сцепление в края на надпреварата. Бях много притеснен да не се повтори станалото на Силвърстоун, но успях да опазя гумите цели до края.“, сподели Хамилтън след края на Гран при на Белгия.
„Не мисля, че всички искат да виждат Мерцедес на първа редица всеки състезателен уикенд. Всички във фабриката работят много здраво и  никога не празнуват. Постоянно търсят подобрения за всяко едно състезание“, обобщи Люис Хамилтън.


Според Валтери Ботас, Хамилтън е бил по-бързия пилот днес и заслужено е победил.

„Направих добър старт, но Люис се позиционира много добре в подхода към завой номер едно. Опитах да се изравня с него на правата, но не се получи. Просто вчера и днес той бе перфектен и нямах шанс за нещо повече от второто място“, каза Ботас.
„Нямам представа защо от отбора не ни разрешиха да се състезаваме помежду си. За щастие нямахме големи проблеми по време на състезанието. Люис спечели повече точки този уикенд. Надявам се на Монца да съм по-близо до него и да споря за победата“, обобщи пилотът на Мерцедес.