Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо заяви, че ще запомни първото си състезание с Рено

Рикиардо заяви, че ще запомни първото си състезание с Рено

1864
0
Рикиардо Рено
Даниел Рикиардо, снимка Рено
Даниел Рикиардо заяви, че ще бъде много важно да запази спомена за първото си състезание с Рено. Австралиецът изненадващо напусна Ред Бул в края на 2018 и се присъедини към френския отбор. В дебютната си надпревара за екипа той стартира от 12-та позиция и отпадна, след като загуби предното си крило при инцидент малко след потеглянето. Въпреки това той смята, че това е бил добър спомен, който показва прогреса на отбора в този период. През изминалата кампания Рикиардо завърши на пета позиция в крайното подреждане и записа два подиума.

„Винаги ще помня дебюта ми с Рено. Имах трудности през целия състезателен уикенд и бях много разочарован след като не успях да завърша. Като погледна назад ще видя какъв прогрес направихме в рамките на една година. Това е доказателство за нашата упорита работа през този период“, обясни Рикиардо.

Австралийският пилот бе сключил сделка с шефа на Рено Сирил Абитебул- ако Даниел се качи на подиума, Сирил ще трябва да си направи татуировка. За съжаление на Абитебул Рикиардо завърши на трето място в Гран при на Айфел и определи това като най-доброто си състезание с екипа на Рено.

„Със сигурност състезанието на Нюрбургринг бе най-доброто за мен през сезона. Колата бе много бърза и всички в бокса бяха много щастливи и въодушевени. Сега с нетърпение очаквам да видя новата татуировка на Сирил“, обобщи Даниел Рикиардо.